Social media campagnes

Bereik jouw doelgroep met social media campagnes

Het bijhouden van je social media kan al de nodige uitdagingen geven, laat staan het opzetten van volledige social media campagnes. Er is veel om over na te denken en het nauwkeurig inzetten van de juiste elementen op het juiste moment is van grote invloed op de mate van succes. En succes willen we allemaal! Om die reden bieden we je bij RB-Media het social media advies aan dat je nodig hebt om jouw social campagnes optimaal te laten scoren.

Neem contact op!

social-media-campagnes

Wat houdt een social media campagne eigenlijk in?

Succesvol inzetten van social media voor jouw bedrijf

We zullen je niet vermoeien met fancy marketingtermen, want eigenlijk kunnen we heel kort uitleggen hoe een campagne op social media werkt. Social media campagnes zijn een onderdeel van online marketing en gaan over het inzetten van advertenties op socialmediaplatformen. Denk aan Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter, Youtube, TikTok en Snapchat. 

Het grote voordeel van dit soort campagnes in vergelijking met andere online campagnes, is dat je de doelgroep waar jij je op wil richten, heel specifiek kunt filteren. Bijvoorbeeld op basis van geografie, demografie, interesses en gedragskenmerken. Op die manier weet je zeker dat je jouw ideale klant bereikt. Hierin maken we nog onderscheid tussen betaalde en niet-betaalde campagnes. Niet-betaald wordt ook wel ‘organisch’ genoemd. Beide zijn cruciaal geworden voor de succesvolle inzet van social media voor jouw bedrijf.

Waarom is het belangrijk?

Bereik de gewenste doelgroep

De tijd dat we gewoon simpelweg posts konden plaatsen op onze socialmediakanalen en al onze volgers dit op hun tijdlijn voorbij zagen komen, is helaas voorbij. Ook bij RB-Media zien we dat deze vorm van organisch bereik de afgelopen jaren al flink afgenomen is op social media. Het pakken van de aandacht van de lezer wordt steeds lastiger. Bedrijven hebben daarom steeds meer moeite met bereiken van hun doelgroep. Met (betaalde) social media campagnes kun je gelukkig veel invloed uitoefenen op het bereiken van de gewenste doelgroep. Je richt je hierbij op verschillende cruciale momenten in het aankoopproces, ook wel de klantreis genoemd. De voordelen:

  • Hogere merkbekendheid
  • Betere klanttevredenheid
  • Kostenefficiënt 
  • Groeiende merkloyaliteit

Hoe helpen we jou?

Samen voor online succes!

Denk je op dit punt al: hoe moet ik dit in hemelsnaam gaan aanpakken? Lees dan nog héél even verder. Bij RB-Media hebben we namelijk gespecialiseerde social media marketeers in huis die jou maar al te graag helpen met de social media analyse en het creëren van de juiste strategie voor het inzetten van passende social media campagnes. Wellicht heb je het meest aan ‘brand awareness’ campagnes, ideaal voor de lancering van een product of dienst, of wanneer je meer bekendheid wil genereren – of heb je vooral baat bij ‘retargeting’ campagnes om geïnteresseerden alsnog tot een aankoop te verleiden. (Oké, dit waren alsnog een paar marketingtermen, maar waarschijnlijk snap je de boodschap). Samen met jou gaan we aan de slag voor online succes! 

Neem gerust contact op en ontdek hoe we gezamenlijk social media voor jou kunnen laten werken. Liever je complete social media uitbesteden? Ook dan ben je aan het goede adres!

Hulp nodig bij het creëren van succesvolle social media campagnes?

Ik sta voor je klaar! Marlijn

Brandmanager

076 78 51 526 Neem contact met ons op!