Social media analyse

Welke doelstellingen en doelgroepen passen het beste bij jouw bedrijf?

Gebruik maken van social media analyses: dat doe je om erachter te komen welke doelstellingen en doelgroepen het beste bij jouw bedrijf passen en bovendien het beste resultaat geven. Verschillende social media platformen zullen nieuw publiek naar jouw bedrijf brengen. De nieuwe klanten brengen nieuwe informatie en verwachtingen met zich mee.

Neem contact op!

Wat houdt social media analyse precies in? De meeste organisaties monitoren wat er precies over hun bedrijf online gezegd wordt op websites, blogs, nieuwsbrieven en andere online platformen. Een stapje verder is de social media analyse. Jouw bedrijf kan door de analyse precies zien welk social media platform het nuttigste is voor de groei van het bedrijf. Diverse social media-accounts kunnen het bedrijf promoten of klanten worden via een ander account doorverwezen naar de website. Zo houden de organisaties een goed overzicht over de social mediakanalen en weten ze of er eventuele verbeteringen nodig zijn. Een andere definitie luidt ook wel als ‘een succes meeting’.

Wat kan social media analyse betekenen voor jouw bedrijf?

Groei realiseren voor jouw bedrijf

Jouw bedrijf wil groei realiseren. Een grotere naamsbekendheid krijgen, bijvoorbeeld. In een social media analyse gaat het vooral om het antwoord op deze vraag: wat zijn de resultaten van het gebruik van de social media platformen? Met social media analyse kun je precies zien hoeveel bezoekers je via andere platformen krijgt. Is de website goed vindbaar? Hoeveel nieuwe klanten krijgt het bedrijf door bepaalde social media platformen? Dit is ontzettend handige informatie wanneer je precies wilt weten hoe je bedrijf groeit door middel van social media. 

Een social media platform met potentie vinden kan erg lastig zijn. Waar je precies op moet letten en weten waar je moet zoeken is erg belangrijk om het juiste platform te vinden. RB-Media geeft je een paar tips hoe je hier het beste op kunt letten: 

  • Wat voor doelgroep heeft het potentiële platform?
  • Wat voor advertentie/reclame mogelijkheden heeft het social media platform?
  • Wat voor resultaten tot naamsbekendheid hebben de verschillende social media platformen?
  • Valt het social media platform positief of negatief in het publieke oog?

Hoe RB-Media te werk gaat

RB-Media helpt je bij het uitvoeren van een Social media analyse

Bij RB-Media is het optimaal helpen van de klant het belangrijkste. Ook wel een klantreis genoemd. Samen met de klant probeert RB-Media precies te kijken wat er het beste bij je bedrijf past en wat voor strategie een goed resultaat oplevert. Een bekende strategie voor social media met een stabiele basis wordt ook wel het ‘see, think, do, care’-model genoemd. Dit strategie-model kan invloed hebben op jouw social media analyse. Hier kun je zelf mee aan de slag en wij bieden ondersteuning. Daarnaast kunnen wij het social media beheer compleet overnemen, voor optimaal resultaat. Dan zorgen wij voor passende content marketing.

De specialisten van RB-Media helpen je graag verder

Onze ervaren Social media experts gaan voor je aan de slag!

Wil je meer informatie over social media analyse of heb je er eventueel hulp bij nodig? Wij helpen je graag verder, om zo nog meer informatie over je klanten te krijgen! Neem eenvoudig contact op.

Neem contact met ons op!

Een social media analyse uitvoeren?

Ik sta voor je klaar!

076 78 51 526 Neem contact met ons op!