Scoort jouw website bij Google een 9+?

Maak kennis met onze unieke PageSpeed garantie!

Heb je wel eens gehoord van Google PageSpeed? Nee? Maak je niet druk, je bent zeker niet de enige. Maar het is wel belangrijk om te weten wat dit inhoudt als je een website hebt of wil laten maken. We vertellen je er graag meer over!

Contact opnemen

Google PageSpeed kun je zien als een ‘rapportcijfer’ voor jouw website. En een hoog rapportcijfer levert online vele voordelen op. Lees op deze pagina hoe we daar als RB-Media bij kunnen helpen en welke unieke garantie wij onze klanten durven te bieden.

Wat is Google PageSpeed en hoe werkt het?

We beschreven de Google PageSpeed score net al even als een rapportcijfer, maar wat het concreet inhoudt, is dat Google websites beloont die een hoge PageSpeed score hebben. Deze score wordt namelijk meegenomen in de ‘rankingfactoren’ voor Google zoekresultaten. Als RB-Media zetten we altijd hoog in op kwaliteit en garanderen onze klanten daarom een PageSpeed score van minimaal 90 uit 100 bij oplevering van hun website.

De score wordt bepaald aan de hand van een aantal verschillende beoordelingscriteria die door Google continu worden aangescherpt. De naam van de tool doet denken dat het vooral met de snelheid van je website te maken heeft, maar Google PageSpeed gaat over veel meer dan snelheid alleen. Het draait in de kern om het peilen en verbeteren van de gebruikerservaring van bezoekers van een website. Snelheid is daar logischerwijs een onderdeel van, maar absoluut niet de enige.

Waar Google een website op beoordeelt

Google beoordeelt een website als het gaat over SEO op de volgende 3 factoren:

  • Techniek (gebruikerservaring)
  • Content (relevantie)
  • Autoriteit

In de basis komt het hier op neer: bij het bepalen jouw zoekposities kijkt Google naar de relevantie van je website in combinatie met de gebruikerservaring, waarbij de gebruikerservaring onderdeel is van de technische inrichting en kwaliteit van je website. De Google PageSpeed score is dus een beoordeling voor de kwaliteit van de techniek van je website. Hoe hoger de concurrentie op relevantie, hoe meer waarde Google hecht aan de techniek (gebruikerservaring). Tot slot speelt autoriteit een grote rol, welke terug te zien is in de domeinautoriteit-score die Google geeft aan je website.

Binnen de PageSpeed Insights tool verandert Google met grote regelmaat de beoordelingscriteria. Ben je benieuwd naar de actuele beoordelingscriteria? Bezoek dan https://pagespeed.web.dev, voer de domeinnaam van je website in en bekijk de resultaten.

Altijd in ontwikkeling

Wat het voor website ontwikkelaars en online marketeers nog uitdagender maakt, is dat Google de ‘PageSpeed regels’ met betrekking tot een goede gebruikerservaring continu verandert. Deze ontwikkelingen zijn dan ook van invloed op de prestatie van je website.

Daarom houdt ons development-team deze ontwikkelingen samen met onze online marketeers scherp in de gaten. Zo kunnen we onze technische oplossingen continu optimaliseren en de 90+ score bij oplevering blijven garanderen.

De beste gebruikerservaring voor bezoekers van jouw website!

Zoals je hierboven hebt gelezen, draait het bij het bepalen van de Google PageSpeed score dus vooral om de gebruikerservaring van je website. Hierbij tilt Google veel zwaarder aan de gebruikerservaring op een mobiel apparaat dan op een desktop. Simpelweg omdat het mobiel gebruik veel hoger ligt.

Door onze 90+ garantie tonen we aan dat onze websites jouw bezoekers - volgens de regels van Google - de beste gebruikerservaring bieden. Dit vormt de ideale basis om vervolgens met behulp van goede content en de domeinautoriteit van je website echt het verschil te maken ten opzichte van je concurrenten.

De voordelen van een hoge Google PageSpeed score

Een hoge Google PageSpeed score heeft vele voordelen. Enkele voordelen uitgelicht:

  • Een websitebezoeker haakt niet af vanwege lange laadtijden op je website.
  • Bezoekers met een goede gebruikerservaring blijven langer op je website en zullen eerder converteren.
  • Het kan leiden tot minder kosten per klik (CPC) als je gaat adverteren bij Google. De advertentiekosten worden mede bepaald door de gebruikerservaring die de website achter de advertentie biedt.

Goed om te weten: wanneer je website staat, is het werk nog niet klaar. Het is namelijk niet zo dat als je eenmaal goed scoort dit automatisch ook zo blijft. Google blijft de regels continu veranderen. Daarom nemen we bij RB-Media na de oplevering van je website ook de optimalisatie en doorontwikkeling volledig uit handen.

Onze Google PageSpeed garantie

Omdat wij dankzij ons design-, development- en onlinemarketingteam bij RB-Media zo dicht op het vuur zitten, durven wij onze klanten een Google PageSpeed van 90+ te garanderen bij oplevering van een nieuwe website. De ideale basis voor online succes!

Doe de test!

Durf jij het aan? Bekijk de PageSpeed score van jouw website op deze pagina. Zet de URL van jouw webpagina in de balk en klik op ‘Analyseren’. Scoort jouw website een rode onvoldoende op mobiel (49 of lager), neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op. We gaan graag het gesprek met je aan!

Meer weten over onze Google PageSpeed garantie?

Ik sta voor je klaar! Rudy

Algemeen directeur

076 78 51 526 Neem contact met ons op!