Social media advies

Online succes met behulp van social media advies

Ieder bedrijf heeft wel eens behoefte aan social media advies. De een wat meer dan de ander. En dat is helemaal niet gek. Het bereiken van jouw doelgroep(en) op social media wordt steeds lastiger. Berichten verschijnen niet meer standaard op de tijdlijn van je volgers, en ook het pakken van de aandacht wordt een steeds grotere uitdaging. Een uitdaging die je aan kunt gaan met behulp van een goed uitgedachte social media strategie. En dat is precies waar RB-Media je bij kan helpen. Hoe? Dat lees je hier.

Neem contact met ons op!

social-media-advies

Haal meer uit je social media

Doelgericht advies

Door doelgericht (betaalde) campagnes in te zetten op social media, kun je heel specifiek je gewenste doelgroep bereiken. Dat maakt deze vorm van online marketing zo aantrekkelijk. Maar het ‘gewoon’ inzetten van een campagne op social is geen garantie voor succes. Er zijn namelijk veel elementen die van invloed zijn op het slagen van een campagne. Van het bepalen van je doelgroep tot het inzetten van het juiste kanaal; het komt allemaal neer op voorbereiding. Dat hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Met het juiste social media advies helpen we graag mee aan jouw online succes!

Wat houdt social media advies bij RB-Media in?

Bij RB-Media hebben we diverse social media marketeers in huis, ieder met hun eigen expertise. Je hebt één aanspreekpunt, maar toegang tot alle specialisten. Klinkt goed toch? En we horen je denken: social media advies, is dat niet een heel breed begrip? Daarom leggen we je graag kort uit wat wij onder social media advies verstaan. Jij bepaalt waar je hulp bij nodig hebt. Uiteraard kunnen we het ook combineren in een compleet marketingtraject.

  • Merkidentiteit in kaart brengen: samen bepalen we de 6 kernwaarden die centraal staan in jouw merkverhaal. Zij vormen het fundament van jouw merk. 
  • Buyer persona’s ontwikkelen: wie zijn jouw belangrijkste doelgroepen? Wat zijn bijvoorbeeld hun behoeftes en angsten? Samen creëren we een duidelijk overzicht van jouw doelgroepen.
  • Social media analyse: wat doe je al goed en wat kan er beter? Gebruik je de juiste kanalen? We nemen al je social media kanalen onder de loep.
  • Social media strategie: we helpen je met een plan van aanpak voor de toekomst. Dit doen we aan de hand van de ingewonnen informatie en de kennis die wij in huis hebben.
  • Brainstormsessies: vind je het lastig om content te verzinnen? Tijdens een creatieve sessie gaan we samen sparren over prikkelende content
  • Opstellen van contentkalender: in een contentkalender heb je overzichtelijk wat je wanneer en op welk kanaal wilt plaatsen. Wij hebben de ideale template en kunnen hem zelfs voor je vullen.
  • Opzetten social media campagnes: we bepalen het doel, kiezen de gewenste doelgroep, het kanaal en de content. Maak je klaar voor resultaat!

Zie je mogelijkheden? Mooi! Neem gerust contact op en ontdek hoe we gezamenlijk social media voor jou kunnen laten werken. Liever je complete social media uitbesteden? Ook dan ben je aan het goede adres!

Wil jij social media advies op maat?

Ik sta voor je klaar! Marlijn

Brandmanager

076 78 51 526 Neem contact met ons op!