Nieuws

RB-Media goes Barcelona!

Geschreven op 23 maart 2022

Een hapje, een drankje, een hoop bezienswaardigheden en met name veel lachende gezichten. Twintig medewerkers van RB-Media zochten de Spaanse noordoostelijke kust op: Barcelona! Een weekend waar we met enorm veel plezier op terugkijken.

Donderdag op vrijdag nacht, 04.00 uur. De kantoordeuren van RB-Media aan de Overemer waren nu wel héél vroeg geopend. Met een (hard nodig) kopje koffie tezamen met een worstenbroodje (bedankt Mario!) druppelden alle twintig collega’s binnen. Vertrek: 04.15 uur. En dat hebben sommigen geweten. In de touringcar was het tijdens de rit naar Schiphol wel héél stil op een aantal stoelen. Desalniettemin zat de sfeer er goed in, bij aankomst in de vertrekhal van de luchthaven. Onder leiding van reisleider Jean-Paul werd binnen no-time de bagage ingecheckt en de juiste gate gevonden. 

Viva la Barcelona

Na een soepel verlopen aankomst, vertrok het team per touringcar naar hotel Auto Hogar. Inchecken, kamer bewonderen en door richting het terras. Dat was doelstelling één van het overgrote deel van de collega’s. Onder het genot van een aantal cervezas werd die wens ingewilligd, inclusief een (uitgebreid) hapje. En dat heeft het restaurant geweten. Twintig uitgedroogde Nederlanders, massaal op het terras waar op dat moment slechts één tafel bezet was. De wanhoop was van de camerera haar gezicht af te lezen. 

Fietstocht

Na een goede lunch was het tijd voor de eerste echte activiteit: de fietstocht door Barcelona. Niemand minder dan onze Brandingspecialist Marlijn vertelde ons de ins and outs van het historische Barcelona. Na een lange tocht langs de haven, de zee en indrukwekkende bouwwerken als de Sagrada Familia hield het gezelschap het voor gezien. De fietsen werden ingeleverd, terwijl het naastgelegen terras direct bestookt werd door de naar bebidas hunkerende RB’ers. Salut! 

Mi Gran Noche

Vrijdagavond, 22.00 uur. Na een heerlijk diner vol verse tapas, werd even verderop een karaokebar uitgezocht als volgend slachtoffer. Bij binnenkomst was, jawel, de volledige bar nog leeg. Maar, RB-Media zou RB-Media niet zijn als we ook van dit bedrijf een succes konden maken. Na diverse Hollandse meezingers druppelde de lokale bevolking ook binnen. Daar ontmoetten we niemand minder dan Fernando, die deze groep Nederlanders wel leuk vond.

Fernando, pensionado en in gezelschap van twee dames, stal de show met zijn favoriete meezinger Mi Gran Noche. En daar wisten wij wel raad mee: binnen afzienbare tijd beheersten alle collega’s de Spaanse taal vloeiend – wellicht ingegeven door een cerveza y sangria hier en daar – waardoor het lied uit volle borst werd meegezongen. En dat hebben we geweten. Net als de ochtend daarna.

 

Sábado

Zaterdag, in het Spaans ook wel sábado, gaven de collega’s een vrije invulling. Verschillende groepen verplaatsten zich door de Spaanse straten, onderweg naar diverse (toeristische) trekpleisters. Diverse tapasrestaurantjes werden door Nederlandse enclaves tijdelijk bezet, om van al het culinairs dat de Spaans-Catalaanse keuken te bieden heeft te genieten. Rond 17.00 uur waren de gezelschappen weer samen in het hotel, om even de welverdiende rust te pakken en op te laden voor het diner. Van Paella tot de beste ribs: voor ieder wat wils. Nadien werd er op de weg richting het nachtleven van Barcelona nog een tussenstop gemaakt voor een dessert en een drankje. De collega’s die nog niet uitgeteld op bed lagen, maakte ook van de laatste avond een succes. Met veel plezier werd er gedanst op de muziek die gedraaid werd in de barretjes van Barcelona. ¡Fiesta!

Nog één keer genieten

De laatste dag stond in het teken van genieten van het moois dat Barcelona het team nog kon bieden. Camp Nou, het stadion van één van de grootste clubs van de wereld, werd bezocht en ook Park Guell maakte kennis met RB-Media. De middag werd afgesloten met een tapa en een drankje, waarna om 15.30 uur de touringcar voor het hotel ons op stond te wachten. Bestemming: luchthaven Barcelona. 

Inchecken, nog een koffietje hier en daar en dan naar de gate om het vliegtuig te betreden. Reis Barcelona zit erop en heeft een verpletterende indruk achtergelaten. Dankbaar en voldaan keren we terug in Amsterdam om op de late avond huiswaarts te gaan. 

Gracias por todo y hasta luego! 

Ik sta voor je klaar! Rudy

Algemeen directeur

076 78 51 526 Neem contact met ons op!
Meer nieuws van RB-Media Tips & updates!
Server-Side Tagging : De oplossing voor betere data Artikel Nieuws Server-Side Tagging : De oplossing voor betere data
Het belang van een goede Google Consent Mode V2 implementatie. Artikel Nieuws Het belang van een goede Google Consent Mode V2 implementatie