Artikel , Nieuws

De ontwikkelstraat van RB-Media

Mart - Developer & Servicemedewerker

Geschreven op 12 januari 2021

Één ding is heel duidelijk geworden tijdens de Covid-pandemie: online zichtbaarheid is voor ieder bedrijf een must. Bij RB-Media slagen we er al jaren in om klanten te helpen met het behalen van online succes. Wil jij jouw concurrenten een stapje voor zijn? Dan is een goedwerkende website én online vindbaarheid essentieel. Maar hoe gaat de ontwikkeling van zo’n website nou in z’n werk? In deze blog zoomen we dieper in op de RB-Media ontwikkelstraat en welke kwaliteitsgaranties wij afgeven bij de oplevering van een nieuwe website? Developer en Servicemedewerker Mart legt het je uit!
De OTAP-ontwikkelstraat

‘First things first’: wat is een ontwikkelstraat eigenlijk? De ontwikkelstraat van RB-Media is een gestandaardiseerd proces dat ten alle tijden doorlopen moet worden. Een proces dat essentieel is bij het ontwikkelen van websites. Zoals de naam al zegt heeft de ontwikkelstraat betrekking op de ontwikkeling (oftewel het developen) van de website. Voordat deze fase aanbreekt hebben de voorbereidingsfase (waar Elise ons eerder iets over vertelde) en designfase al plaatsgevonden.  

De ontwikkelstraat bestaat uit vier verschillende omgevingen: Ontwikkel – Test – Acceptatie – Productie. Elke fases heeft zijn eigen functie, met als overkoepelende doel om de foutmarge zo laag als mogelijk te houden. 

In de Ontwikkel-omgeving komt alle geschreven code van de developers samen. Door elkaars code te reviewen wordt de kans op fouten hier al geminimaliseerd. Het vertrouwen in elkaars werk is groot, maar zoals Lenin ooit zei: “Vertrouwen is goed, controle is beter”. Alles gecheckt? Dan gaan we door naar de Test-fase.

In de Test-omgeving is kwaliteitscoördinator Robert aan zet. Het is zijn taak te testen of dat alle functionaliteiten naar behoren werken. Met een kritische blik test hij de volledige website, alvorens de website wordt overgezet naar de Acceptatie-omgeving.

In de Acceptatie-fase krijgt de klant voor het eerst de ontwikkelde website te zien en mogen zij zelf (of met behulp van ons Marketing-team) de website gaan vullen met content. Is de website gevuld? Dan gaat de website live!

De eerste drie fases moeten dus nauwlettend doorlopen worden voordat de website naar de Productie omgeving gaat. Alles in de ontwikkelstraat is erop gericht om kwaliteit te waarborgen en, zoals eerder benoemd, de foutmarge te minimaliseren.

True als hostingpartner

Een website moet natuurlijk voldoen aan enkele basisgaranties. Zo moet de site goed werken (altijd in de lucht, korte laadtijden) en veilig zijn. Een goede hosting is hier een belangrijk onderdeel van. Simpelweg valt hosting te omschrijven als een online omgeving waar een website op draait. RB-Media heeft nagenoeg alle websites van haar klanten draaiende op meerdere servers die gestald staan bij True. Doordat er in onze productieomgeving van elk cruciaal onderdeel 2 versies naast elkaar draaien blijft alles ten alle tijden werken. Zelfs wanneer er dus een van die onderdelen zou uitvallen. Hierdoor voorkomen we ‘downtime’ en blijven de websites van onze klanten dus altijd ‘in de lucht’. 

Door onze nauwe samenwerking met deze hostingpartij hoeven onze klanten zich dus geen zorgen te maken over de beschikbaarheid en prestaties van door RB-Media ontwikkelde websites. Als een van de weinige partijen in Nederland beschikken zij over specifieke ISO en NEN-certificeringen, wat hen de ideale partner voor RB-Media maakt. Beiden streven we de hoogst haalbare kwaliteit na.

RB-Media staat in dagelijks contact met True om ervoor te zorgen dat alle technische zaken rondom hosting soepel verlopen.
Lees hier meer over True webhosting.

Keiharde kwaliteitsgaranties

Kies je voor een website en hosting bij RB-Media, dan kies je voor een Google Page Speed van minimaal 90% bij oplevering en allerlei andere kwaliteitsgaranties. Doordat we alle fases binnen de ontwikkelstraat nauwkeurig volgen en testen, zijn we in staat om deze keiharde garanties keer op keer te leveren. Sommige klanten willen ook graag nieuwe functionaliteiten laten ontwikkelen binnen hun bestaande website of webshop. We volgen dan op exact dezelfde wijze de stappen uit onze ontwikkelstraat om ook dan deze kwaliteit te garanderen.

Volledig ontzorgd door RB-Media

Als full-service internetbureau staat het volledig ontzorgen van onze klanten centraal bij RB-Media. Ná de oplevering van een nieuwe website stopt deze service uiteraard niet. Ook dan nemen wij alle technische vraagstukken omtrent de website en online marketing bij hen uit handen en hebben ze er simpelweg geen omkijken naar. Doordat wij doen waar we goed in zijn, kunnen ook onze klanten zich focussen op hun corebusiness. Een win-win situatie dus.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Ik sta voor je klaar! Mart

Developer & Servicemedewerker

076 78 51 526 Neem contact met ons op!
Meer nieuws van RB-Media Tips & updates!
Het belang van een goede Google Consent Mode V2 implementatie. Artikel Nieuws Het belang van een goede Google Consent Mode V2 implementatie
Gedragsverandering in cybersecurity | RB-Media Artikel Nieuws Gedragsverandering in cybersecurity: Het belang van gerichte programma's voor veiliger gedrag