Artikel

Tool-tip: Facebook Business Suite

Marlijn - Brandmanager

Geschreven op 1 november 2021

In iedere nieuwsbrief lichten we een handig programma of handige tool toe, die het (online) leven een stukje eenvoudiger maakt. In de eerste nieuwsbrief hebben we het daarom over Facebook Business Suite, een online plek waaruit je al jouw pagina’s op Facebook én Instagram kunt beheren

Er bestaan veel verschillende tools en programma’s voor het beheren, plaatsen en plannen van pagina’s op Facebook en Instagram. Facebook introduceert nu echter Facebook Business Suite, een eigen tool waarmee je zowel op computer als mobiel berichten, verhalen en advertenties voor jouw bedrijf of organisaties kunnen maken, plaatsen en plannen. Bovendien kun je eenvoudig reageren op volgers en is alle data voor handen om direct te zien welke posts goed aanslaan.

Om het gemak en de voordelen van Facebook Business Suits goed te benadrukken, zetten we alle aspecten nog even op een rijtje:

  • Alles in één overzicht: je regelt alles voor jouw Facebook- en Instagram-pagina’s vanuit één overzicht. Je ziet alle updates, recent binnengekomen berichten, geplaatste advertenties en bijbehorende statistieken.
  • Meldingen: alle meldingen die betrekking hebben op jouw pagina’s komen hier binnen, zowel van Facebook als van Instagram.
  • Berichten: Alle chatberichten en reacties van gebruikers kun je hier monitoren en beantwoorden, ook bijvoorbeeld van Messenger. Om tijd te besparen kun je eventueel een automatisch antwoord instellen met veel gestelde vragen.
  • Posts en verhalen: eenvoudig posts en verhalen maken, publiceren en plannen voor zowel Facebook als Instagram.
  • Adverteren: in Business Suite kun je ook heel eenvoudig Advertenties opmaken en publiceren, zowel nieuwe advertenties als het promoten van bestaande posts.
  • Statistieken: alle prestaties van organische en betaalde content kun je bekijken in Business Suite. Denk aan trends, activiteit van inhoud die je deelt en informatie over je doelgroep.
  • Toegang tot meer tools: Vanuit Business Suite kun je ook gebruik maken van andere tools binnen Facebook, waaronder Advertentiebeheer, Bedrijfsinstellingen en Pagina-instellingen. 

Wil je aan meer weten over Facebook Business of hiermee aan de slag? Kijk dan op de website van Facebook voor meer informatie en een gedetailleerde uitleg over hoe je kunt starten.

Ik sta voor je klaar! Marlijn

Brandmanager

076 78 51 526 Neem contact met ons op!
Meer nieuws van RB-Media Tips & updates!
Het belang van een goede Google Consent Mode V2 implementatie. Artikel Nieuws Het belang van een goede Google Consent Mode V2 implementatie
Gedragsverandering in cybersecurity | RB-Media Artikel Nieuws Gedragsverandering in cybersecurity: Het belang van gerichte programma's voor veiliger gedrag