Artikel

De kwaliteit van jouw website op #1

Robert - Project- & Kwaliteitscoördinator

Geschreven op 2 februari 2022

Kwaliteit staat centraal in alles wat we doen. Daarom stellen wij hoge kwaliteitseisen aan onze websites. We zorgen ervoor dat ze hieraan voldoen bij livegang, maar we vinden het net zo belangrijk dat de kwaliteit ook na livegang hoog blijft. Dit checken we aan de hand van een ‘Quality Benchmark’. Wat dit precies inhoudt en hoe jij daar als klant van profiteert? Je leest het hier.
Quality Benchmark

De Quality Benchmark is binnen RB-Media de naam voor één van onze kwaliteitsmanagementsystemen. Het is een hele mond vol, maar het komt erop neer dat wij het belangrijk vinden om grip te houden op de kwaliteit van een website nadat deze live is gegaan. Met deze vorm van nazorg blijven we ook na de oplevering van de website betrokken. Wel zo fijn als je klant bent, toch? De Quality Benchmark zorgt ervoor dat we mogelijke problemen op tijd signaleren, zodat we waar nodig optimalisaties kunnen uitvoeren. Met als uitgangspunt dat we het maximale willen halen uit de mogelijkheden die de website biedt.

Hoe we het doen

Aan de hand van een uitgebreid script wordt de website in zijn geheel doorlopen. In dit proces komen alle cruciale website-elementen aan bod die aan de hand van beoordelingsvragen getest worden. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Op basis van de resultaten kunnen we concluderen of de website nog voldoet aan dezelfde kwaliteitsnormen als die wij hanteren bij livegang. We kijken bijvoorbeeld of alles op de website – nu het gebruikt wordt - nog optimaal functioneert, maar belangrijker: wordt de website gebruikt zoals we bedacht hebben? Dit testen we dan op verschillende apparaten, systemen en browsers. Een website werkt op iedere combinatie namelijk weer anders.

Periodieke controle

De Quality Benchmark voeren we op verschillende momenten uit. De eerste kwaliteitstest vindt al kort na de livegang plaats en wordt opgevolgd door meerdere periodieke controles. Dit doen we voor al onze klanten die een website bij RB-Media hebben afgenomen. Ook na het bouwen van de website ben je onze klant en houden we de kwaliteit graag hoog. Om die reden laten we ook bewust verschillende collega’s en afdelingen van RB-Media deze test uitvoeren. Vanuit de diversiteit aan specialisaties wordt er altijd met een frisse blik naar gekeken. Zo garanderen we een blijvend hoge kwaliteit van jouw website.

Wil je meer weten over onze Quality Benchmark of wil je graag eens kletsen over een nieuwe website? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Vragen over de Quality Benchmark?

Ik sta voor je klaar! Robert

Project- & Kwaliteitscoördinator

076 78 51 526 Neem contact met ons op!
Meer nieuws van RB-Media Tips & updates!
Server-Side Tagging : De oplossing voor betere data Artikel Nieuws Server-Side Tagging : De oplossing voor betere data
Het belang van een goede Google Consent Mode V2 implementatie. Artikel Nieuws Het belang van een goede Google Consent Mode V2 implementatie