Waarom SEO belangrijk is voor jouw website

SEO specialist

It all starts with SEO! Elk bedrijf wil hetzelfde. Topposities bemachtigen op Google. Jij toch ook? Dit is niet haalbaar met één klik op de knop. SEO kost tijd! Kies je voor een SEO specialist, dan kies je voor online succes op de lange termijn! Online Marketingbureau RB-Media helpt jou te klimmen op die ladder en je concurrenten voorbij te streven.

Bekijk onze diensten

RB-Media Breda
SEO specialist RB-Media

In het kort: Wat is SEO?

Een SEO expert kijkt door de ogen van een bezoeker

De term SEO vliegt je om de oren, ook op deze pagina. Alvast onze welgemeende excuses hiervoor. SEO is een duurzame strategie in tegenstelling tot SEA. En dat is nou net wat het voor vele bedrijven zo interessant maakt! Maar wat betekent het nou eigenlijk? Search Engine Optimization betekent simpelweg zoekmachine optimalisatie. Klinkt leuk, maar hoe krijg ik dit dan voor elkaar? Een SEO specialist focust zich op de volgende elementen; Techniek, Content en Autoriteit. Hierover later meer.

Wat doet een SEO expert?

SEO expert, SEO consultant, SEO specialist

Zoals je hierboven al ziet, zijn er vele soorten benamingen voor een SEO expert. Maar ze hebben allen één het hetzelfde doel: een website zo hoog mogelijk te laten ranken in Google. Dit is niet zo makkelijk als dat je denkt! Hieronder leggen het voor je uit welke factoren belangrijk zijn:

Content

Copywriting en SEO in één.

Je schrijft de meest geweldige content. Alleen jammer dat niemand het leest. Natuurlijk moet je content relevant, uniek en goed leesbaar zijn. Is dit niet het geval, dan straft Google onmiddellijk met een lagere ranking. Maar niet geheel onbelangrijk, jouw content moet matchen met een zoekopdracht in Google om bovenaan in de zoekresultaten te komen. Daarom is het noodzakelijk om je tijdens het schrijven van de content ook te richten op het zoekwoord waarop je gevonden wilt worden. Onze SEO content expert weet hierin een perfecte balans te vinden. 

Techniek

Fundamenteel voor een goede SEO

De technische kant van een website vormt de fundering van een goede SEO. Content en Autoriteit hebben vrijwel geen nut, zolang de techniek van je website niet in orde is. Een goede SEO expert is hiervan op de hoogte!

  • Is jouw website toegankelijk en makkelijk te indexeren?
  • Is hij responsive?
  • En hoe is het eigenlijk gesteld met de Google PageSpeed?

Naast deze, zijn er nog vele andere factoren die hier effect hebben op het goed vindbaar zijn in Google. Geen tijd om je hier helemaal in te verdiepen? Onze SEO specialist helpt je graag op weg naar online succes!

Autoriteit

Linkbuilding & Page Authority

Google bepaalt onder andere door de links op jouw pagina, hoe belangrijk je website is. Alle inkomende links, van andere websites, worden gezien als een verwijzing en aanbeveling van jouw website. Door middel van Linkbuilding zijn onze SEO deskundigen in staat om voor jou Page Authority op te bouwen. Dit is tijdrovend, maar is essentieel voor online succes op de lange termijn.

Op zoek naar een SEO specialist?

SEO experts RB-Media

Ben je benieuwd naar hoe wij jouw bedrijf of onderneming kunnen helpen bij het beter scoren in Google? Aarzel dan niet om een berichtje te sturen of te bellen en we vertellen je er graag meer over!

Neem contact met ons op!

Ook hoger komen in Google?

Ik sta voor je klaar! Emir

Data marketeer

076 78 51 526 Neem contact met ons op!
Bekijk ons team!