Linkbuilding

Werk aan de linkpopulariteit van uw website!

Linkbuilding

Linkpopulariteit is een erg belangrijk gegeven voor de vindbaarheid van uw website binnen de zoekmachines. U kunt in het bezit zijn van een prachtige website of een webshop met schitterende producten, zonder linkpopulariteit komt u bijna nergens

Wat is linkbuilding?

Met linkpopulariteit bedoelen we dat uw website veel "vriendjes en vriendinnetjes" heeft op het internet. Als deze "vriendjes en vriendinnetjes" op hun beurt ook weer een hoge online populariteit hebben is dat helemaal mooi meegenomen! Zorg met behulp van linkbuilding dus voor zoveel mogelijk relevante inkomende links naar uw website en uw linkpopulariteit zal groeien. Een backlink naar uw website kan ook wel gezien worden als een stem voor uw website.

Linkbuilding: de basis

De eerste fase van het opbouwen van linkpopulariteit is het zoeken naar relevante websites die een link naar uw website willen plaatsen. In het geval van RB-Media is het dus relevant om een backlink te krijgen van een website met als onderwerp website ontwikkeling of webshop ontwikkeling. Een backlink vanaf een website over een boekenclub of sportvereniging is veel minder relevant en deze stem zal dus minder zwaar meetellen.

Een backlink vanaf een populaire website met een hoge pagerank telt daarnaast zwaarder mee dan een backlink vanaf een minder populaire website. Pagerank is de naam van het algoritme wat Google gebruikt om de waarde van een pagina te berekenen, eigenlijk een soort kwaliteitsscore. Hoe hoger de waarde van een pagina des te waardevoller de backlink vanaf deze pagina.

We hebben hier dus al twee belangrijke zaken benoemd die van invloed zijn op de waarde die een backlink/stem vanaf een andere website naar uw website bepaald: relevantie en populariteit.

Uiteraard zijn er nog tal van zaken die van invloed zijn op het succesvol toepassen van linkbuilding. Feit is dat naast zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren ook linkbuilding een belangrijk aspect is om mee te nemen in uw online strategie.

Linkbuilding: extra

Er zijn veel verschillende manieren om aan uw linkpopulariteit te werken. Het verkrijgen van backlinks vanaf relevante en liefst populaire websites is een tijdrovend karwei. Hieronder enkele zaken die ook van invloed zijn op dit proces:

  • Het schrijven van interessante en relevante blog artikelen
  • Het schrijven en verspreiden van persberichten
  • Het actief aanwezig zijn op relevante fora en discussiegroepen
  • Het op de juiste manier inzetten van Social Media


Middels bovenstaande zaken kunt u ook kwalitatieve en waardevolle backlinks naar uw website verkrijgen. Een interessant artikel wordt vanzelf verspreid en zorgt voor meerdere backlinks naar uw website.

Meer informatie over linkbuilding door RB-Media?

RB-Media werkt samen met diverse partijen die u kunnen ondersteunen in het via linkbuilding opbouwen van een hogere linkpopulariteit voor uw website. Wilt u meer informatie over linkbuilding en bent u benieuwd wat RB-Media en haar partners voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Werk samen met RB-Media aan de linkpopulariteit van uw website!
Copyright © 2005 - 2018 RB-Media Internet Solutions