Nieuws

Bevordering van onze Junior Programmeur

Jean-Paul - Operationeel directeur

Geschreven op 11 juli 2019

Jezelf verzekeren van een future proof toekomst. Dat doen we niet alleen voor onze klanten, maar eveneens voor onze werknemers. ‘Ik ben beroepsmilitair en wil mezelf omscholen tot programmeur.’ Zo begon 9 maanden geleden het eerste contact met beroepsmilitair Mario. Inmiddels officieel bevorderd tot Junior Programmeur.
Waar het begon

Vrijwel iedereen komt op een zekere dag op het punt in zijn of haar leven dat er een studierichting gekozen moet worden. Mario koos in eerste instantie voor een lasopleiding. Tijdens de lasopleiding ontdekte Mario dat dit vak niet voor hem was weggelegd. Dus koos hij ervoor om na het afronden van de opleiding het leger in te gaan. Hij werd militair. Echter, op 24-jarige leeftijd werd er gereorganiseerd binnen Defensie, mensen moesten vertrekken. Of Mario weg moest op dat moment was niet zeker. Dit heeft hem wel aan het denken gezet over het leven na Defensie. “Het moet wel iets zijn wat ik leuk vind, iets waar ik energie van krijg en iets wat toekomst biedt”.

Tijdens zijn studie richting de ICT kwam Mario er al snel achter dat dit hem wel lag, maar wat hij ook wist was dat ICT een breed begrip is. Dus waar ga je je in specialiseren? Toevallig kende Mario een website programmeur hobbyist. “Toen ik zag hoe hij bezig was.. ja dat vond ik echt zo interessant! Dat je met het neerzetten van tekens zoiets moois kunt maken”. Dus na veel wikken en wegen kwam er maar één echt antwoord uit "Ik wil webdeveloper worden!".

De omscholing

Jezelf omscholen vergt veel tijd en energie. In sommige situaties is het gewoonweg niet mogelijk om een voltijd thuisstudie te volgen, laat staan fulltime in de schoolbanken zitten. Maar Mario ging de uitdaging aan. De eerste thuisstudie van 3 maanden was webdesign. Erg leuk, maar niet helemaal wat hij zocht en wat bij hem past. Hij miste namelijk het programmeren. Wat doe je dan? Juist je gaat op zoek naar een andere studie.

Maar de studie webdeveloper was destijds niet meer te volgen. Snel genoeg kwam hij bij cursussen uit zoals HTML en CSS3. Daar heeft hij uiteindelijk een mooie website mee kunnen bouwen, maar Mario vond dat er meer in zat. Hij besloot Javascript te gaan leren, want Javascript maakt de website interactief. Toen Mario Javascript had afgerond en eigenlijk alweer bezig was met de certificaten van PHP en mySql zag hij dat de opleiding weer beschikbaar was. Het was nu of nooit.

Praktijk ervaring opdoen

Echter, wanneer je een thuisstudie volgt krijg je niet de kans om praktijk ervaring op te doen. Dan moet je gaan nadenken over manieren om toch ervaring te krijgen. Kennis moet tenslotte in de praktijk gebruikt worden om taakvolwassen te kunnen worden. Zodoende heeft Mario 9 maanden, naast zijn baan als hulpmateriaal beheerder bij Defensie, twee dagen in de week bij RB-Media gewerkt. Van de ene professie naar de andere. Een totaal nieuw vak leren in een volledig nieuwe omgeving. Wat meteen opviel was zijn enorme drive, passie en moed om het vak te leren.

En wat heeft hij het fantastisch gedaan! Nu 9 maanden later gepromoveerd tot Junior Programmeur, hieronder het bewijs op video!

Meer weten over internetbureau RB-Media?

Ik sta voor je klaar! Jean-Paul

Operationeel directeur

076 78 51 526 Neem contact met ons op!
Meer nieuws van RB-Media Tips & updates!
Het belang van een goede Google Consent Mode V2 implementatie. Artikel Nieuws Het belang van een goede Google Consent Mode V2 implementatie
Gedragsverandering in cybersecurity | RB-Media Artikel Nieuws Gedragsverandering in cybersecurity: Het belang van gerichte programma's voor veiliger gedrag