Werkwijze webshop ontwikkeling

Move forward, stay critical!

Onze werkwijze bij de ontwikkeling van goed vindbare en converterende webshops.

De werkwijze van RB-Media

Jouw route naar online succes!

Al sinds de oprichting van RB-Media staat één ding centraal: het online succes van onze webshop klanten. Dát is de meetlat. Daarom stellen we kritische vragen; over het bedrijfsmodel, over verwachtingen en het commitment.

Future proof succes met jouw webshop, binnen een continu veranderend internetlandschap vraagt om snel schakelen als het kan, maar ook stilstaan als het moet. Op deze pagina presenteren we onze webshop ontwikkeling werkwijze. Binnen 10 duidelijke stappen bouwen we samen aan jouw online succes!

1
Kennismaking

Tijdens dit gesprek worden alle wensen rondom jouw webshop project uitgebreid besproken. We voorzien je graag van advies en denken met je mee om tot de beste oplossingen te komen. Deze oplossingen worden door ons verwerkt in een overzichtelijk projectvoorstel.

2
Voorbereiding

Wanneer je akkoord bent met het projectvoorstel voor jouw webshop brengen we de doelgroep en doelstellingen zo nauwkeurig mogelijk in beeld. Nog voor de kick-off meeting worden door ons alle acceptatiecriteria opgesteld waarop we jouw webshop tijdens en na de ontwikkelingsfase uitgebreid zullen toetsen.

3
Kick-off meeting

Wanneer de voorbereidingen voor het webshop project zijn afgerond plannen we een kick-off meeting. Tijdens deze meeting presenteer je jouw bedrijf aan ons team en leer je ons team direct goed kennen. Namens RB-Media sluiten professionals op het gebied van strategie, design, development en online marketing aan.

4
Wireframe traject

Tijdens de kick-off meeting beginnen onze designers al direct met het schetsen van jouw webshop. Binnen het wireframe traject worden alle geschetste webshop pagina's zwart/wit uitgewerkt. Deze wireframes worden als klikbaar prototype aan je opgeleverd waardoor je al vanaf de tekentafel door je webshop kunt klikken en ons kunt voorzien van jouw feedback.

5
Grafisch traject

Als jouw feedback op de wireframes succesvol is verwerkt start het grafische traject. Tijdens deze fase krijgt het webshop project kleur en worden jouw huisstijl elementen toegepast. Ook de grafische webshop ontwerpen worden als klikbare prototypes aan je opgeleverd waardoor je nog voor het technische traject de werking van jouw webshop project al volledig kunt ervaren.

6
Technisch traject

Als jouw feedback op de grafische webshop ontwerpen succesvol is verwerkt start het technische traject. Het volledige webshop project wordt op basis van onze hoge kwaliteitsnormen technisch ontwikkelt en eenvoudig beheerbaar gemaakt via onze gebruiksvriendelijke CMS oplossingen.

7
Testfase

Tijdens deze fase toetsen we de acceptatiecriteria van jouw webshop tijdens een uitgebreide eindcontrole. We controleren nauwkeurig of jouw webshop project aan alle kwaliteitsnormen voldoet en koppelen onze bevindingen terug aan het ontwikkelteam. Pas wanneer we helemaal tevreden zijn met het opleverniveau zullen we overgaan tot de definitieve oplevering van jouw webshop.

8
Oplevering

Jouw webshop project is succesvol door de testfase gekomen en wordt door ons aan je opgeleverd. Mochten er na deze oplevering nog vragen ontstaan dan is de service & support afdeling jouw eerste aanspreekpunt. Als alles naar wens is plannen we samen de livegang van jouw webshop project!

9
Marketing traject

Na de livegang van jouw webshop project ben je in het bezit van een uitstekende uitgangspositie voor een succesvol online marketing traject. Op basis van een nulmeting, zoekwoordenonderzoek en/of een concurrentie-analyse wordt een online marketing strategie voor jouw webshop ontwikkeld. Online marketing kent geen beter vertrekpunt!

10
Online succes!

De online marketing strategie wordt uitgevoerd in korte sprints. We meten het effect van onze werkzaamheden en sturen indien nodig direct bij. Om optimaal te blijven presteren wordt jouw webshop daarnaast elk kwartaal van een technische update voorzien.

Kortom, RB-Media: dé accelerator voor jouw online succes!

Klanten aan het woord!
Robbin Oerlemans
Robbin Oerlemans

Project Manager,
MailCampaigns

Met hoge veeleisende verwachtingen kwamen we voor een nieuwe website bij onze samenwerkingspartner RB-Media. Deze verwachtingen hebben ze volledig (binnen de strakke planning) waargemaakt!

Nick Polm
Nick Polm

Directeur,
De Betere Schilder

RB-Media heeft vanaf het begin geweldig meegedacht en heeft onze ontwerpwensen zeer serieus genomen. Het resultaat mag er zijn! Ook niet onbelangrijk is het fijne contact tijdens de voorbereiding en na oplevering.

Bryan Clavan
Bryan Clavan

Marketing,
Nottrot

RB-Media gaf ons vanaf het begin al een goed gevoel. Ook na livegang van de website is het prettig om samen te werken met RB-Media. De support afdeling is goed bereikbaar en helpt je daarnaast altijd snel weer op weg.

Rolf Demoet
Rolf Demoet

Directeur,
Trinamics

RB-Media gaat verder. Het proces om te komen tot een (nieuwe) website is indrukwekkend. Het is niet alleen techniek en design, je wordt ook gedwongen na te denken welke doelgroepen je wilt bereiken, welk verhaal je wilt vertellen en tot welk resultaat de website moet leiden.

Rene Schreuders
Rene Schreuders

Directeur,
Losning ICT

Wat ons enorm aanspreekt in RB-Media is hun kennis van online marketing en de vertaalslag die ze daarmee maken naar een prachtige en functionele website!

Vragen over maatwerk webshop ontwikkeling?

Ik sta voor je klaar! Rudy

Directeur

076 78 51 526 Neem contact met ons op!