Portfolio

Enexis

Enexis

Via een grotendeels onzichtbaar netwerk van kabels en leidingen voorziet Enexis als netbeheerder 2,7 miljoen huishoudens en bedrijven in het noorden, oosten en zuiden van het land van elektriciteit en gas, zodat zij comfortabel kunnen wonen en plezierig kunnen werken.

Over de klant

Enexis werkt constant aan veiligheid en duurzame oplossingen. Met hun 4.300 werknemers en met bedrijven en overheden. Enexis vervult haart maatschappelijke taak in deze snel veranderende samenleving met trots, vakmanschap en betrokkenheid. En vanuit het sterke bewustzijn dat we maar één aarde hebben, waarop we zuinig moeten zijn.

Dagelijks vervangt het bedrijf systemen wat resulteert in een grote voorraad 'tweehands' apparatuur dat nog goed genoeg is om opnieuw in te zetten. Hierdoor was intern de behoefte ontstaan een webshop in te richten waarop medewerkers eenvoudig de gebruikte apparatuur kunnen shoppen.

Wat deed RB-Media?

RB-Media ontwikkelde voor Enexis de volledige webshop op basis van het open-source systeem Magento. De webshop oogt en functioneert als een normale webshop, maar aan de achterkant zijn er een groot aantal verschillen.

Zo geldt een aankoop als een reservering en hoeft de apparatuur niet afgerekend te worden. Nadat een systeem is gereserveerd wordt het niet direct uitgeleverd, maar zijn er een aantal fases om het klaar te maken voor de inzet. Zowel de interne klant als de werknemers die hiervoor verantwoordelijk zijn beschikken over de tools om de status hiervan bij te houden.

Datum
juni 2015

Geleverd
Webshop ontwikkeling

Delen

Opgeleverd project

Het ontwerp

Homepage

Categorie

Contact

Login

Enthousiast geworden? Plan een vrijblijvende kennismaking met RB-Media!
Copyright © 2005 - 2018 RB-Media Internet Solutions