Concept & Strategie

Concept & Strategie

Website ontwikkeling, concept & strategie

Een goed concept en een goed doordachte strategie zijn van groot belang om de online doelstellingen voor uw organisatie te realiseren.

Het concept

Voordat we voor u aan de slag gaan nodigen we u graag uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek inventariseren wij de wensen en ideeën voor uw nieuwe internetproject. Voordat door onze designers en developers gestart kan worden met de productie moeten er een hoop vragen worden beantwoord. Een kleine greep uit deze vragen:

 • Wat is het hoofddoel van de website?
 • Wie zijn de doelgroep(en) van de website?
 • Welke boodschap moet er overgebracht worden?
 • Welke informatie moet er op de website terugkomen?
 • Wat is de gewenste navigatiestructuur?
 • Welke uitstraling moet de website hebben?

Uiteraard zal elk internetproject specifieke vragen oproepen die beantwoord moeten worden. Door de juiste vragen te stellen en de goede adviezen te geven komen we samen met u tot een goed concept voor uw internetproject.

Uw online strategie

Afhankelijk van uw doelstellingen kan samen met u gewerkt worden aan een goed doordachte online strategie. De basis van een goede online strategie is het in beeld brengen van uw doelgroep. Door een goed gesegmenteerde doelgroep vast te stellen kunnen de acties worden bepaald die er voor gaan zorgen dat deze doelgroep ook daadwerkelijk uw website gaat bezoeken. Tot deze acties behoren onder andere:

 • Een grafisch ontwerp dat aansluit op de wensen van de doelgroep
 • Technische functionaliteiten die aansluiten op de wensen van de doelgroep
 • Het gericht inzetten van zoekmachine optimalisatie
 • Het gericht inzetten van zoekmachine adverteren
 • Het gericht inzetten van Social Media

Uiteraard gaat RB-Media graag met u aan de slag om ook voor u de juiste online strategie te bepalen!

Het functioneel ontwerp

Een functioneel ontwerp beschrijft de technische functionaliteiten van uw project en de exacte mogelijkheden daarvan. Op die manier voorkomen we al in het voortraject dat er verschillende opvattingen over de functionaliteiten van uw project ontstaan.

De vorm van het functioneel ontwerp is afhankelijk van het soort project en de wensen van u als opdrachtgever. Samen met u wordt besloten of en hoe een functioneel ontwerp zal worden geschreven. Vooral voor de grotere projecten is dit zeker een aanrader.

Meer informatie over concept & strategie?

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen over concept & strategie of het functioneel ontwerp? Aarzel dan niet en neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

Laat uw succesvolle website ontwikkelen door RB-Media!
Copyright © 2005 - 2018 RB-Media Internet Solutions