Gele sterren in Google!

Wat zijn review snippets in Google?

Wat zijn review snippets in Google? En hoe krijg ik de gele sterren in mijn organische zoekresultaten? RB-Media vertelt je er graag meer over!

Neem contact op!

Wat zijn Snippets en Rich Snippets?

Je bezoekt deze pagina omdat je op zoek bent naar het antwoord op de vraag "Wat zijn Review Snippets?". Voordat we deze vraag beantwoorden leggen we je graag eerst uit wat Snippets en Rich Snippets zijn.

Snippets zijn niets anders dan de korte omschrijvingen die getoond worden in de zoekresultaten van Google. Standaard worden er drie Snippets weergegeven in deze zoekresultaten:

 1. De titel van een website (het blauwe gedeelte)
 2. De url van een website (het groene gedeelte)
 3. De korte omschrijving van een website pagina (het grijze gedeelte)

Hieronder zie je hoe de standaard Snippets van RB-Media worden weergegeven in Google.

Wat zijn rich review snippets in Google? - Wat zijn review snippets?

Rich Snippets zijn eigenlijk de basis Snippets die verrijkt worden met aanvullende informatie.
Enkele voorbeelden van Rich snippets zijn:

 • Rich Snippets voor producten
 • Rich Snippets voor evenementen
 • Rich Snippets voor recepten
 • Rich Snippers voor video

Op deze pagina vertellen we je alles over Review Snippets, de vorm van Rich Snippets die we het meeste gebruiken voor onze klanten bij RB-Media. Wil je meer weten over Rich Snippets? Bezoek dan deze pagina!

Wat zijn Review Snippets?

De voor onze klanten meest waardevolle Rich Snippets zijn recensies, de zogenaamde Review Snippets. Dit zijn de beoordelingen en ervaringen van jouw klanten binnen Google. Hieronder zie je hoe Rich Snippets met klantbeoordelingen worden weergegeven in de zoekresultaten van Google. De opvallende gele sterren maken zoals je ziet een enorm groot verschil!

Wat zijn Review Snippets?

Review Snippets zorgen niet alleen voor een grotere zichtbaarheid in de zoekresultaten, ze zorgen er ook voor dat Google bezoekers sneller kiezen voor jouw bedrijf omdat je betrouwbaarder overkomt dan de concurrentie! Hieronder benoemen we meer voordelen van Review Snippets.

Review Snippets - de voordelen!

Het met behulp van Google Review Snippets extra opvallen binnen Google ten opzichte van jouw concurrenten is wellicht het meest aansprekende voordeel. We benoemen graag nog drie grote voordelen van Review Snippets:

1.  Je website wordt beter vindbaar in Google

 • Uit onderzoek van MOZ is gebleken dat reviews een aandeel hebben in de ranking van de lokale zoekresultaten. Google leest als het ware hoe positief de reviews van jouw bedrijf zijn. Bij de bepaling van een positie zullen veel positieve reviews dus ook zorgen voor een betere positie.

2.  Je website krijgt een hogere klikfrequentie

 • Wanneer de opvallende gele sterren getoond worden in Google zorgt dit voor meer zichtbaarheid. Ook zorgt een goede beoordeling met veel gele sterren natuurlijk voor een betere uitstraling. Deze zaken zorgen ervoor dat er vaker op jouw zoekresultaat in Google wordt geklikt wat zal leiden tot meer website bezoekers en meer potentiële klanten.

3.  Je krijgt een hogere conversieratio

 • Meer dan 95% van de consumenten leest eerst reviews op websites van lokale bedrijven voordat ze beslissen contact op te nemen of een aankoop te doen. Goede reviews zorgen voor meer vertrouwen. Vallen jouw reviews al direct op binnen Google? Dan maakt dit de keuze voor jouw bedrijf al direct een stuk makkelijker.
 • Diverse ondernemers van onze partners Kiyoh.nl en Klantenvertellen.nl geven aan een stijging van wel 15% in de conversie te realiseren na de implementatie van deze sterren.

Wat kan RB-Media voor je betekenen?

Onze technische en online marketing specialisten helpen je graag om jouw website met behulp van de Google Review Snippets nog beter vindbaar te maken en zowel de klikfrequentie als de conversieratio te verhogen.

In de meeste gevallen maken we gebruik van de Google reviews die terug te vinden zijn op de Google bedrijfspagina van jouw bedrijf. Maak je gebruik van externe review tools? We onderzoeken graag de mogelijkheden.

Veel van onze klanten gingen je al voor en plukken daar nu de vruchten van!

Vragen over Review Snippets?

Heb je na je bezoek aan deze pagina nog vragen over Review Snippets? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we vertellen je er graag meer over!

Vragen over Review Snippets?

Ik sta voor je klaar! Rudy

Algemeen directeur

076 78 51 526 Neem contact met ons op!
Neem contact op!