Welke koers vaar jij op social media?

Social Media Strategieën

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Dat kan bij social media zeker het geval zijn. De keuze is er reuze, met ieder kanaal bereik je een aparte doelgroep en de ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Weet je even niet waar je het moet zoeken? Dan kan Online Marketing Bureau RB-Media je daar bij helpen! Samen zetten wij de lijnen uit voor succesvolle social media strategieën zodat je goed beslagen ten ijs komt. 

Bekijk onze diensten

Social Media RB-Media | Breda

Social Media-kanalen

Twitter, Facebook, LinkedIn of toch TikTok?

Nog altijd zijn ruim zeven (!) miljoen Nederlanders iedere dag actief op Facebook, maar loont het nog om de jongere doelgroep te proberen te bereiken via dat platform? En wat kun je precies met het nieuwe platform TikTok, waar inmiddels rond de vier miljoen Nederlanders (vooral tieners) gebruik van maken? Het social media-landschap ontwikkelt zich razendsnel. Een trend die de ene dag hot is, kan de andere dag oud nieuws zijn. Daarom is het belangrijk om strategieën uit te stippelen én regelmatig te updaten. RB-Media helpt je daarbij. Wij kijken verder dan de hype, blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en formuleren samen met jou het hoe en waarom van jouw social media-beleid.

Customer journey

Het 'See, Think, Do, Care'-model

Goede strategieën hebben een stabiele basis. Dat is bij social media niet anders. Met af en toe een losse flodder bereik je niet de vooruitstrevende doelen die je jezelf stelt. Daarom volgen we bij RB-Media het 'See, Think, Do, Care'-model. Dit model is er specifiek voor gecreëerd om de customer journey in kaart te brengen en jou te helpen structuur aan te brengen in jouw marketing:

See: je potentiële klant komt voor het eerst met jouw bedrijf in aanraking

Think: de persoon in kwestie overweegt een koop, erkent de behoefte en gaat op zoek naar meer informatie

Do: de klant staat op het punt om de behoefte om te zetten in daad

Care: na de aankoop moet je ervoor zorgen dat de klant zolang mogelijk bij je blijft

Dit model heeft ook invloed op hoe jouw social media strategieën eruit zien. Bij RB-Media helpen we je graag om jouw marketing in combinatie met dit model uit te stippelen.

Vraag ons naar de mogelijkheden!

Creatieve content

Opvallen in een druk landschap

Als bedrijf of adverteerder heb je slechts een fractie van een seconde om op te vallen bij iemand die door zijn social media-tijdlijn heen scrollt. Dat betekent dat je creatief moet zijn om aandacht te trekken! Dat kan natuurlijk op verschillende manieren. Wij denken graag met je mee om te kijken hoe we jouw content marketing naar een hoger plan kunnen tillen, ook op creatief vlak.  

Meer halen uit social media?

Ik sta voor je klaar! Matthias

Content specialist

076 78 51 526 Neem contact met ons op!