Artikel

Waar voldoet een goede webtekst aan?

Rudy - Algemeen directeur

Geschreven op 20 augustus 2014

Een website is meer dan alleen vorm, beeld en kleur. Teksten zijn net zo belangrijk. De meeste bezoekers op uw website lezen de teksten vluchtig en op een scannende manier. Het is dus belangrijk dat men binnen zeer korte tijd ziet wat u te bieden heeft, maar hoe?

Voor wie schrijf ik?
Stel uzelf eerst een aantal belangrijke vragen: wie is mijn doelgroep? En welke zoekwoorden gebruikt deze doelgroep? Zorg dat u op deze zoekwoorden vindbaar bent. RB-Media kan u hierbij helpen. Vervolgens verplaatst u zichzelf in uw klant. Voor welk ‘probleem’ zoekt de klant een oplossing? Als u antwoord heeft op al deze vragen dan is het belangrijk dat u maximaal twee tot drie zoekwoorden per unieke webtekst gebruikt.

Wat zet ik op de homepage?
Op de homepage van uw website vertelt u wie u bent en wat u doet. Hier wordt ook direct duidelijk voor welk probleem u een oplossing biedt. Zorg dat uw tekst eenvoudig is en uit korte duidelijke zinnen bestaat. Vermijd vakjargon, u weet immers niet hoeveel uw doelgroep al over het onderwerp weet.

Welke structuur gebruik ik?
Beantwoord de ‘wie, wat, waar, waarom’ vragen van uw lezer. Gebruik tussenkopjes met korte alinea’s en zorg dat de belangrijkste informatie bovenaan in de alinea staat. De tussenkopjes bevatten essentiële informatie zodat de bezoeker ook scannend een goed beeld krijgt van uw bedrijf of uw diensten.   

Zet bezoekers aan tot actie
Een goede webtekst leidt tot conversie. Dit betekent dat website bezoekers na het lezen van uw tekst contact met u willen opnemen voor meer informatie of om een dienst/product bij u af te nemen. Eindig een tekst dus altijd met een call to action zoals ‘Neem contact op’, ‘Bel ons’, ‘Bestel’, ‘Vraag meer informatie’ enzovoorts.

RB-Media adviseert u graag bij het schrijven van goede webteksten. Liever uitbesteden? Ook dat kan. Wij werken samen met professioneel tekstschrijver Anneke Reijerse. Anneke schrijft overtuigende en doeltreffende webteksten afgestemd op uw doelgroep. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Tekst: RB-Media & Anneke Reijerse

Vragen over online marketing?

Ik sta voor je klaar! Rudy

Algemeen directeur

076 78 51 526 Neem contact met ons op!
Meer nieuws van RB-Media Tips & updates!
Het belang van een goede Google Consent Mode V2 implementatie. Artikel Nieuws Het belang van een goede Google Consent Mode V2 implementatie
Gedragsverandering in cybersecurity | RB-Media Artikel Nieuws Gedragsverandering in cybersecurity: Het belang van gerichte programma's voor veiliger gedrag