Artikel

Review Snippets, extra opvallen in Google!

Rudy - Algemeen directeur

Geschreven op 3 oktober 2018

Review Snippets zorgen niet alleen voor een grotere zichtbaarheid in de zoekresultaten, ze zorgen er ook voor dat Google bezoekers sneller kiezen voor jouw bedrijf omdat je betrouwbaarder overkomt dan de concurrentie!

We krijgen geregeld de vraag van onze klanten hoe zij deze opvallende reviewsterren bij hun organische zoekresultaten kunnen krijgen. Of waarom zij dat niet krijgen, maar de concurrenten wel. Organische zoekresultaten zijn de resultaten die weergegeven worden onder de gesponsorde (betaalde) koppelingen. Deze positie is gratis en wordt bepaald door het algoritme van de zoekmachine en de relatie van een website met een betreffend zoekwoord.

Het goede nieuws is; ook alle maatwerk website en webshop klanten van RB-Media kunnen deze opvallende gele reviewsterren bij hun organische zoekresultaten krijgen! We vertellen je in dit artikel graag meer over de opvallende sterren binnen Google.

Wil je direct weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wat zijn snippets?

Snippets zijn niets anders dan de korte omschrijvingen die getoond worden in de zoekresultaten. Standaard worden er drie Snippets weergegeven in Google:

  1. De titel van een website (het blauwe gedeelte)
  2. De url van een website (het groene gedeelte)
  3. De korte omschrijving van een website pagina (het grijze gedeelte)

Hieronder zie je hoe de standaard Snippets van RB-Media worden weergegeven in Google.

Wat zijn snippets?

Wat zijn Rich Snippets en Review Snippets?

De hierboven getoonde basis Snippets kunnen verrijkt worden met aanvullende informatie. Google kan deze extra informatie weergeven op basis van structured data. Onze technische en online marketing specialisten weten hier uiteraard alles vanaf en vertellen je er graag meer over.

De voor onze klanten meest waardevolle Snippets zijn recensies, de zogenaamde Review Snippets. Dit zijn de beoordelingen en ervaringen van jouw klanten binnen Google. Hieronder zie je hoe Rich Snippets met klantbeoordelingen worden weergegeven in de zoekresultaten van Google. De opvallende gele sterren maken een groot verschil!

Wat zijn Rich Snippets en Review Snippets?

Wat zijn de grote voordelen van Review Snippets?

Naast extra opvallen binnen Google ten opzichte van de concurrentie kunnen Review Snippets nog veel meer voordelen met zich meebrengen. De drie grootste voordelen van Review Snippets:

1.  Je website is beter vindbaar in Google

  • Uit onderzoek van MOZ is gebleken dat reviews een aandeel hebben in de ranking van de lokale zoekresultaten. Google leest als het ware hoe positief de reviews van jouw bedrijf zijn. Bij de bepaling van een positie zullen veel positieve reviews dus ook zorgen voor een betere positie.

2.  Je krijgt een hogere klikfrequentie

  • Wanneer de opvallende gele sterren getoond worden in Google zorgt dit voor meer zichtbaarheid. Ook zorgt een goede beoordeling met veel gele sterren natuurlijk voor een betere uitstraling. Deze zaken zorgen ervoor dat er vaker op jouw zoekresultaat in Google wordt geklikt wat zal leiden tot meer website bezoekers en meer potentiële klanten.

3.  Je krijgt een hogere conversieratio

  • Meer dan 95% van de consumenten leest eerst reviews op websites van lokale bedrijven voordat ze beslissen contact op te nemen of een aankoop te doen. Goede reviews zorgen voor meer vertrouwen. Vallen jouw reviews al direct op binnen Google? Dan maakt dit de keuze voor jouw bedrijf al direct een stuk makkelijker.
  • Diverse ondernemers van onze partners Kiyoh.nl en Klantenvertellen.nl geven aan een stijging van wel 15% in de conversie te realiseren na de implementatie van deze sterren.
Wat kan RB-Media voor je betekenen?

Onze specialisten helpen je graag om met behulp van de Review Snippets jouw website beter vindbaar te maken en zowel de klikfrequentie als de conversieratio te verhogen. In de meeste gevallen maken we gebruik van de Google reviews die terug te vinden zijn op de Google bedrijfspagina van jouw bedrijf. Maak je gebruik van externe review tools? We onderzoeken graag de mogelijkheden.

Veel van onze klanten gingen je al voor en plukken daar nu de vruchten van!

Geïnteresseerd in Google Review Snippets?

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden rondom Review Snippets? Neem dan vrijblijvend contact met ons op zodat we samen de mogelijkheden voor jouw organisatie kunnen bekijken.

Vragen over Review Snippets?

Ik sta voor je klaar! Rudy

Algemeen directeur

076 78 51 526 Neem contact met ons op!
Meer nieuws van RB-Media Tips & updates!
Server-Side Tagging : De oplossing voor betere data Artikel Nieuws Server-Side Tagging : De oplossing voor betere data
Het belang van een goede Google Consent Mode V2 implementatie. Artikel Nieuws Het belang van een goede Google Consent Mode V2 implementatie