Nieuws

Responsive webdesign

Rudy - Algemeen directeur

Geschreven op 6 september 2014

Internetbureau RB-Media uit Breda houdt bij de ontwikkeling van uw website middels responsive webdesign ook rekening met de weergave hiervan op onder andere smartphones, tablets en netbooks.
Responsive webdesign

Waarom kiezen voor responsive webdesign door RB-Media uit Breda? Vanaf 2013 zullen voor het eerst meer mensen websites bezoeken vanaf mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Ook Netbooks (kleine laptops) worden steeds populairder. Het gevolg hiervan is dat een webbouwer tijdens de ontwikkeling van uw website rekening moet houden met de weergave van deze websites op zeer uiteenlopende resoluties.

Waar bij de ontwikkeling van een website in het verleden vooral rekening werd gehouden met een resolutie van 1024x768 pixels moet tegenwoordig rekening worden gehouden met een breed scale aan resoluties. Deze nieuwe manier van werken wordt responsive webdesign genoemd.

De voordelen van responsive webdesign

Bij responsive webdesign wordt een website flexibel opgezet en schaalt deze mee met de schermgrootte van het apparaat waarop deze bekeken wordt. Een responsive website biedt uw bezoekers daardoor een goede gebruikservaring op alle mogelijke resoluties en apparaten. Enkele andere voordelen van responsive webdesign:

  • De tekst op uw responsive website is altijd goed leesbaar, zonder daarvoor te hoeven zoomen.
  • U hoeft slechts 1 website te beheren in plaats van diverse losse (mobiele) websites voor verschillende apparaten.
  • Met een responsive website bent u klaar voor de toekomst!Meer informatie over responsive webdesign?

Wilt u graag meer informatie over responsive webdesign door RB-Media uit Breda? Wij adviseren u graag! Neem dus gerust vrijblijvend contact met ons op.

Vragen over responsive webdesign?

Ik sta voor je klaar! Rudy

Algemeen directeur

076 78 51 526 Neem contact met ons op!
Meer nieuws van RB-Media Tips & updates!
Het belang van een goede Google Consent Mode V2 implementatie. Artikel Nieuws Het belang van een goede Google Consent Mode V2 implementatie
Gedragsverandering in cybersecurity | RB-Media Artikel Nieuws Gedragsverandering in cybersecurity: Het belang van gerichte programma's voor veiliger gedrag