Artikel

Belangrijke Google update! Mobilemadness!

Jean-Paul - Operationeel directeur

Geschreven op 23 april 2015

De maand Maart 2015 was door Google gedoopt tot #MobileMadness-maand. Google kondigde in die maand aan dat vanaf 21 april 2015 de mobielvriendelijkheid van een website een belangrijke rankingfactor zou gaan worden. Google is vanaf die datum in haar (mobiele) zoekresultaten voorrang gaan geven aan websites die mobielvriendelijk zijn. Is je website niet goed bruikbaar op mobiele apparaten? Dan verlies je het in de zoekresultaten van concurrenten die wel een mobielvriendelijke website hebben.

Veel mensen vragen zich af waarom Google dit doet, en waarom Google zich dus bemoeit met de mobielvriendelijkheid van uw website. Toch is het antwoord op deze vraag vrij eenvoudig. Het aantal mobiele gebruikers groeit maar door. Vanaf april 2014 is het aantal zoekopdrachten op mobiel groter geworden dan het aantal zoekopdrachten op de "traditionele" desktop. Google streeft naar tevreden klanten en wil deze op mobiele apparaten dus geen mobielonvriendelijke websites meer tonen.

Wat doet RB-Media?
RB-Media ontwikkelt al vanaf september 2013 al haar websites mobielvriendelijk door middel van responsive webdesign. Samen met onze klanten bespreken we al tijdens het voortraject van de ontwikkeling van een website hoe deze website er op een mobiel apparaat uit zou moeten komen te zien. Google heeft de afgelopen jaren de lat voor mobiele websites steeds hoger gelegd, uiteraard houden we bij RB-Media continue rekening met de nieuwe Google standaarden.

Controleer uw website
Google heeft een eenvoudige tool ontwikkeld waarmee u kunt controleren of Google uw website mobielvriendelijk vindt. Google noemt dit zelf de mobielvriendelijke test. Klik HIER om de pagina met deze test te bezoeken en controleer of uw website mobielvriendelijk is.

Vragen over een mobielvriendelijke website?
Heeft u naar aanleiding van dit artikel, of naar aanleiding van de test vragen over de mobielvriendelijkheid van uw website? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

Vragen over online marketing?

Ik sta voor je klaar! Jean-Paul

Operationeel directeur

076 78 51 526 Neem contact met ons op!
Meer nieuws van RB-Media Tips & updates!
Het belang van een goede Google Consent Mode V2 implementatie. Artikel Nieuws Het belang van een goede Google Consent Mode V2 implementatie
Gedragsverandering in cybersecurity | RB-Media Artikel Nieuws Gedragsverandering in cybersecurity: Het belang van gerichte programma's voor veiliger gedrag