Van Inhaakkalender naar content inspiratie

Blijf up-to-date met je content

Het constant bedenken van nieuwe content voor de verschillende social-mediakanalen blijft lastig. Wat hier goed bij kan helpen is een inhaakkalender. In een inhaakkalender zie je in één oogopslag alle belangrijke en bijzondere dagen van dit jaar. Omdat ons kantoor gevestigd zit in Breda, hebben we aanvullend een Bredase twist gegeven aan onze inhaakkalender. Mis geen enkel evenement in Breda en krijg alvast een idee van onze content ideeën voor dit jaar.

Download hier de inhaakkalender

Wat is een inhaakkalender?

De naam zegt het eigenlijk al; een inhaakkalender is een kalender vol met belangrijke en bijzondere inhakers. Denk hierbij aan feestdagen, maar ook speciale of zelfs grappige dagen. Alle dagen die je je maar kunt bedenken, komen samen in een inhaakkalender. Op sommige dagen worden er zelfs meerdere bijzonderheden uitgelicht. Ontdek welke dagen je zeker niet aan je voorbij wilt laten gaan!

Waarom werken met een inhaakkalender?

Werken met een inhaakkalender kan een goede start zijn voor de opzet van een contentkalender. Wat het werken met een inhaakkalender zo makkelijk maakt, is dat je nooit zonder ideeën hoeft te zitten voor goede en leuke content. Omdat er zoveel verschillende soorten bijzonderheden worden uitgelicht, is het handig om naast de speciale- en feestdagen, alleen de dagen te noteren die voor jouw branche of bedrijf interessant zijn. Zo zorg je ervoor dat je content relevant is. Als je je content wilt onderscheiden van andere marketeers, moet je ervoor zorgen dat je content uniek is, door er een originele twist aan te geven. Wees hier creatief in. Vergeet niet om de inhakers te noteren in je contentkalender.

Wat is een contentkalender?

Alle ideeën voor content die je in de aankomende periode wilt plaatsen, verwerk je in een contentkalender. Hierin geef je aan voor wie de content bedoeld is, wat het onderwerp is van de content, wanneer je de post wilt plaatsen en welk kanaal je daarvoor wilt inzetten. Vervolgens vink je af wat je hebt geplaatst. Zo creëer je structuur en overzicht voor jezelf en voor je collega’s. Net als veel andere bedrijven werken ook wij met een contentkalender. Bekijk hier onze opzet van een contentkalender. Wil je zelf aan de slag gaan met een contentkalender? Richt hem dan zo in dat hij voor jou (en je collega’s) prettig werkt.

Waar wacht je nog op?

Download hier onze inhaakkalender en ga direct aan de slag met het creëren van jouw eigen contentkalender. Wees creatief en plan vooruit. Zo voorkom je stilstaande social-mediakanalen en blijf je up-to-date met je content.

Ik sta voor je klaar! Joyce

Online marketeer

076 78 51 526 Neem contact met ons op!
Download hier de inhaakkalender