Conversie Optimalisatie Bureau

Online marketing

Valt het aantal leads, klanten of verkopen dat jij via je website binnen krijgt tegen? Dan is ‘conversie optimalisatie’ op jouw website een belangrijk aspect voor jouw online marketing. Om dit goed aan te pakken heb je natuurlijk een expert nodig op het gebied van CRO (Conversion Rate Optimization). RB-Media is het internetbureau uit Breda dat gespecialiseerd is in conversie optimalisatie om zo het beste uit jouw website te halen. 

Ik wil ook meer conversies!

conversion-rate-optimization

Online succes voor jouw bedrijf is afhankelijk van veel factoren. Hoe ‘SEO-proef is jouw website en wordt hij online goed gevonden? Bereik je de juiste doelgroep? En komt jouw boodschap wel op de juiste manier over? Allemaal vraagstukken die uiteindelijk bijdragen aan het opstellen van de juiste online strategie. Een minstens zo belangrijk vraagstuk is echter: hoe zorgen we ervoor dat de bezoekers die op de website komen, ook daadwerkelijk converteren (contact opnemen, product kopen, offerte aanvragen, etc.)? Dat is waar ‘conversie optimalisatie’ in beeld komt.  

Wat is conversie optimalisatie?

Bij online marketing gaat de focus in veel gevallen direct op het aantal bezoekers op de website. Echter, een groot aantal bezoekers is een stuk minder waardevol als deze bezoekers geen conversie plegen. Of het nu gaat om contact opnemen, een offerte aanvragen of een product kopen: de echte waarde van een bezoeker geldt pas als deze ook daadwerkelijk de door jouw gevraagde actie onderneemt.  

Om het aantal converterende gebruikers te verhogen is conversie optimalisatie een belangrijk element. Bij CRO kijken we kritisch naar de website. Wat is het pad dat de klant aflegt op de website en waar zitten de knelpunten waardoor iemand uiteindelijk besluit om geen conversie te plegen? Is het contactformulier te uitgebreid of juist te minimaal? Zijn de conversiebuttons niet opvallend genoeg? Of is er te veel afleiding tijdens het afrekenproces? Alles wordt onder de loep genomen en getest, om het proces zo goed mogelijk te optimaliseren en het conversiepercentage te verhogen. Want als je op (tien)duizenden bezoekers per maand al 1% meer conversies boekt, kan dat een flinke slok op een borrel schelen. 

Wat doet een conversie optimalisatie bureau?

Een website ‘stroomlijnen’ om een zo hoog mogelijk conversiepercentage te scoren is niet iets dat je op gevoel doet. Daar gaat veel onderzoek en het vergaren van data aan vooraf. Een conversie optimalisatie bureau zorgt er daarom eerst voor dat er genoeg data is om een gefundeerde analyse te maken. De hypothese die daaruit komen testen we zorgvuldig en alleen de hypotheses die waar blijken te zijn worden toegepast op de website. Dit is een doorlopend proces om de website steeds een stukje te verbeteren. 

Bekijk hier ons portfolio

Waarom RB-Media als conversie optimalisatie bureau?

RB-Media is als online marketing bureau uniek, want naast onze marketingwerkzaamheden ontwikkelen wij ook maatwerk websites. Dat betekent dat er intern een flinke kruisbestuiving plaatsvindt. Onze marketeers kunnen hun marketing expertise direct inzetten bij het ontwikkelen van websites én onze developers brengen het marketingteam de fijne kneepjes van het ontwikkelen van een website bij. Zo leggen wij ons eigen werk continu onder de loep om onze dienstverlening te verbeteren. Inzichten die wij bij de ene klant opdoen, passen we direct toe op andere klanten. De wereld van online marketing is altijd in beweging en dat betekent dat wij ons ook moeten blijven ontwikkelen. Alleen zo kunnen wij onze klanten telkens de beste service aanbieden.

De voordelen van RB-Media op een rij: 

  • Strategie, online marketing, én website ontwikkeling onder één dak 
  • Team van marketingexperts op alle disciplines: van data en advertising tot content 
  • Future proof: onze werkzaamheden zijn duurzaam 
  • Samen boeken we resultaat: jouw online succes is onze meetlat! 
Lees meer over RB-Media

Meer weten? Neem contact met ons op!

Wil je meer weten over online marketing of conversie optimalisatie in het bijzonder? Neem dan contact met ons op en we nodigen je snel uit voor een kop koffie en een vrijblijvend adviesgesprek.  

Neem contact op!

Wil je meer weten over conversie optimalisatie?

Ik sta voor je klaar! Matthias

Content specialist

076 78 51 526 Neem contact met ons op!